2014年3月29日 星期六

InFamous Second Son 及 J-Stars Victory VS

拖延多時的升職事件,終於完成,開始有返啲心情玩下玩具及打吓機!
當中期待已久的InFamous Second Son及J-Stars Victory VS,果然如期望中咁好玩!

尤其是In Famous Second Son,更加不愧喺次世代遊戲, 畫像真實到癲!
 
J-Stars Victory VS 喺集Jump角色大成之作,想想以天馬流星拳vs龜波氣功,便夠晒熱血了!

 
一向有玩開Gundam Converge,今次的Full Armor Unicorn,真喺夠晒份量! 正!
 
仲有靚靚 月野兔 入手~
 
 期待魂限定 水野亞美 出版, 又喺靚女角色一名~
 


2014年3月9日 星期日

龍虎門 2000期 誌慶

一本漫畫週刊,出到2000期,仲可以有啲乜嘢好寫呢?
雖然都無買好耐, 但畢竟有啲情意結, 都買咗本留念.

故事仍是老樣子: 無限循環Loop,仍然係講「三皇戰邪神」, 都幾可悲!
奈何市場決定創作方向,無法!

今期王小虎又俾人捉 (無錯、係 '又'), 跟住又玩救人,
呢啲無限循環橋段已經玩咗幾廿次了!
 
不過點都好啦, 話晒都2000期, 回憶無價~

 
龍虎門2000期 情誼永記 感謝狀

 
 

2014年3月2日 星期日

燃燒吧! 聖鬥士花札!

聖鬥士Crossover日本花札, 製作風格混合了漫畫及東洋花札畫風,
作畫有D玩古典、有D玩隱藏、有D玩抵死, 幾正. 
 
包裝盒是極墜手的聖衣箱, 對奕桌面是黃道十二宮幾何圖案.
好有心思的製作, 亦係比較少見的聖鬥士產品.

 
老婆送的打氣禮物:  Sega x Perfect World - Saint Seiya Souvenir