2013年9月2日 星期一

2013年度 京阪自悠行 (上)

今年東瀛之旅, 由大阪難波開始~
http://www.swissotel-osaka.co.jp/
 
 
Mandarake 動漫專門店 梅田分店, 必到!
http://www.mandarake.co.jp/shop/index_osk.html

 
Mandarake 梅田分店內, 聖鬥士星矢 少年Jump.
 
Mandarake 梅田分店內, 聖衣神話.
 
 
Bic Camera 難波分店內, 全部書籍都是打開任睇的, 睇啱至買~
http://www.biccamera.co.jp/shoplist/nanba.html
 
 
Labi 梅田分店內, 勁多的Gundam.
http://www.yamada-denki.jp/store/contents/pref_27.html
 
聖衣神話 靑銅EX滯銷.
 
卒之揾到Gundam專用Stand (Celestial Being Version), 即入!
 
25週年紀念加上動畫化不久, JoJo奇妙冒險在日本氣勢甚為強勁!
 
位於日本橋的 Super Potato Game
http://www.superpotato.com/
 
Super Potato 店內, 勁多Game及關連精品!
 
Super Potato 店內, 電車Go控制台, 幾正.  可惜太大件了.
 
位於惠美須町的龜王, 我的至愛拉麵之一!
http://www.kiou.co.jp/tempo/tempo.html
 
日本橋 Super Position, 又是一間必去的玩具店!
 
Gundam Metal Build 七劍的收購價, 都幾跨張.

品種勁多, 目不叚給!
 
 
又一間Super Potato Game, 我要時間呀!
http://www.superpotato.com/
 
 
聖鬥士Omega 光牙與尤娜 
 
又再證明, 聖衣神話 靑銅EX 的確係勁滯銷.
 
聖衣神話EX 雙子座 撒卡 Poster
 
心齋橋, 人頭湧湧.
 
行到傍晚, 卒之去到重點店舖: Mandarake 美國村分店!
http://www.mandarake.co.jp/shop/index_gcs.html

Mandarake 店內.
 
各熱門漫畫 刊載於少年Jump的 第一回記念號 收購價, 有價有市.
 
Mandarake 店內, 龍珠專櫃.
 
前往京都嵐山
 
嵐山
 
好有規律的日本學生們
 
嵐山 渡月橋
 
嵐山竹林
 
嵐山竹林
 
嵐山保津川
 
嵐山よしむら 外望 渡月橋

2013年度 京阪自悠行 (下): 
http://dannyseiya.blogspot.hk/2013/09/2013_2.html
 

沒有留言:

張貼留言